Vai ir gadījusies šāda situācija – jūs esat izvārījis veselu katlu smaržīgas zupas, tā vēl nav atdzisusi, bet jums tā ir jāieliek ledusskapī, lai tā nesaskābtu?
Kā šādā situācijā ātri atdzesēt ēdienu? Vai tomēr ir iespējams to ievietot ledusskapī karstu?
Kāpēc karstu zupu nevar ievietot ledusskapī?
Var minēt trīs iemeslus, kāpēc to nedrīkst darīt:
Ja liels un karsts priekšmets atrodas ledusskapī, tā temperatūra paaugstināsies un kļūs augstāka par istabas temperatūru. Lai atgrieztos ierastajā, zemajā, būs nepieciešams ļoti ilgs laiks (aptuveni 5-6 stundas), kas var izraisīt gan ledusskapja, gan tajā esošo produktu bojāšanos.
Ledusskapja stikla plauktiem nav raksturīga augsta siltumvadītspēja, tāpēc, ja tie ir izgatavoti no nekvalitatīva materiāla, tie var saplaisāt, kad uz tiem uzliek karstu katlu.
Lasi vēl: Ābolu pončiki: neticami garda deserta recepte
Zupa ir karsta, tāpēc tā ledusskapī iztvaiko un pēc tam nosēžas uz katla sieniņām, kas atkal var izraisīt bojājumus un samazināt tehnikas efektivitāti.
Vai karstu zupu var atstāt ledusskapī uz nakti? To darīt nav ieteicams, jo ēdiens vienkārši saskābs un bojāsies.
Par veidiem, kā ātri atdzesēt zupu, lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Ir pienākusi jauna informācija: meteorologi krasi koriģējuši prognozi uz 30. oktobri
- Aizdzinu savu BMW uz remontu Rīgā, bet galu galā paliku bez 2000 eiro, bez pašas mašīnas un ar milzu parādu
- “Šajā laikā vilkus var satikt daudz biežāk!”: meža kameras fiksē milzīgu baru ar vilkiem, kas siro (+ VIDEO)
- Kāpēc daudzi pavāri pievieno miltus ceptiem kartupeļiem
- Amerikānis apprecot latviešu meiteni nezināja, ka pēc kāzām viņam nāksies atteikties no kāda produkta
- Garšīga, viegla un gaisīga ābolmaizīte no manas omītes recepšu klades: vajadzīgas pavisam vienkāršas sastāvdaļas








